Hastrupskolen

VIGTIGT - Indmeldelse til Hastrupskolens SFO og klub skal ske på www.minpladsanvisning.dk

 • ikon
  Sune Asger Heilmann Hansen den 12-09-2016

  EKSTRA BLADETS SKOLEFODBOLDTURNERING


  Mandag den 12. september trådte både Hastrupskolens piger og drenge ind i Ekstra Bladets skolefodboldturnering - og begge hold vandt: Pigerne med 4-3 efter straffesparkskonkurrence, og drengene med 5-2 (i ordinær tid). Begge kampe var imod Skovboskolen.

  Pigerne først: At kampen nåede helt ud i straffesparkskonkurrence må vist henlægges i kategorien: "unsolved mysteries". Skovboskolens piger blev fra start trykket helt i bund, og allerede efter få minutter lå bolden i Skovboskolens mål.

  Mens vores piger jublede over Rebeccas tilsyneladende regelrette mål, fandt dommeren ud af, at der i sekunderne forinden var blevet begået en strafbar forseelse imod Skovboskolens keeper. En kendelse, som Hastrupskolens trænerteam i hvert fald ikke var helt enige med manden med fløjten i.

  Efter at have rystet den skuffelse af sig, fortsatte Hastrupskolens piger med at trykke på, og vores lynhurtige angriber, Rebecca, rykkede gang på gang fra Skovboskolens to midterforsvarsspillere, som nærmest så ud som om, de stod stille til sammenligning. Med lidt mere held i afslutningerne havde Rebecca sikkert scoret en god håndfuld mål alene i den første halvleg, men ind ville bolden ikke.

  Midt i vores pigers nærmest nådesløse pres fik Skovboskolen deres eneste regulære chance i hele kampen. Skovboskolens nummer 10 brød ind fra venstrekanten og placerede med en følt inderside bolden helt ude ved stolpen. Hastrupskolens stort set arbejdsløse keeper, Laura, havde ikke en chance for at redde bolden. 1-0 til Skovboskolen. Sådan kan fodbold være et nærmest ekstremt uretfærdigt spil.

  I resten af første og hele anden halvleg pressede vores piger Skovboskolen helt i bund, men først fire minutter før tid havde vi heldet (og dygtigheden) med os. Alberte modtog bolden i højre side lige uden for feltet. Én boldberøring senere befandt hun sig inde i Skovboskolens straffesparksfelt, hvor hun sekunderne senere blev flækket midt over af udeholdets venstre back, og dommeren pegede fluks på straffesparkspletten.

  En yderst selvsikker Emma Steiness blev sat til at eksekvere, og hun tordnede bolden op i nettaget i målmandens venstre side, så selv om sidstnævnte eventuelt var gået lang tid, før hun måtte, havde hun ikke haft en chance for at redde bolden.

  I de døende sekunder af den ordinære tid fik Hastrupskolen faktisk muligheden for at forhindre, at kampen skulle ud i straffesparkskonkurrence. Skovboskolens målmand samlede en tilbagelægning op i hænderne kun halvanden meter fra egen målstreg, og det må man jo som bekendt ikke. Dommeren fløjtede derfor prompte for indirekte frispark.

  Et frispark, som Mie lagde skråt bagud til Emma Steiness, som kanonerede bolden ind på låret af én af Skovboskolens spillere, der stod parkeret inde på stregen. Sidstnævnte har sikkert stadig et Adidas-logo siddende på låret her næsten halvanden døgn senere efter mødet med Emmas projektil.

  I Ekstra Bladets skolefodboldturnering spiller man ikke med forlænget spilletid i tilfælde af uafgjort, men man går derimod direkte til straffesparkskonkurrence. Fem spillere fra hvert hold skiftes til at skyde:

  1. Skovboskolen lagde ud med at brænde.
  2. Derefter høvlede Emma Sylte bolden snert over overliggeren.
  3. Skovboskolen andet forsøg gik i mål.
  4. Ida Hofmann skød tæt forbi stolpen.
  5. Laura reddede Skovboskolens tredje skud.
  6. Ida Ekstrøm scorede sikkert på Hastrupskolens tredje forsøg.
  7. Laura snuppede også Skovboskolens fjerdepiges skud.
  8. På vores fjerde forsøg kanonerede Emma Steiness igen bolden utageligt op i krogen.
  9. Nu skulle Skovboskolen score, og deres femte skytte stod for presset.
  10. Nu kunne Katrine i stedet afgøre det hele for Hastrupskolen. Drønsikkert placerede hun bolden ude ved stolpen, og Hastruppigerne kunne jublende løbe ned til hende.

  Efter kampen fik Rebecca Ekstra Bladets fidusbamse som sit holds bedste/mest værdifulde spiller, men hele holdet havde spillet forrygende – og havde vi scoret på samtlige vores chancer, var kampen aldrig kommet i nærheden af en straffesparkskonkurrence.

  For kun halvandet år siden vandt Skovboskolens drenge hele Ekstra Bladets skolefodboldturnering. Fra det hold var der kun enkelte spillere tilbage, men hvis de troede, at tidligere tiders præstationer skulle komme dem til gode i denne kamp, blev de hurtigt ekstremt skuffede.

  Det startede ellers halvskidt for Hastrupskolens drenge. Kun 25 sekunder skulle Aske bruge på at lave et super-unødvendigt frispark, som tilmed gav ham det gule kort og dermed 10 minutters udvisning.

  Men trods kun ti mand på banen var det alligevel vores drenge, der sad solidt plantet i førersædet. Især vores dansk/brasilianske angriber, Nikes, boltrede sig som en fisk i vandet i Skovboskolens forsvar, der nærmest virkede hullet som en si, når han udfordrede det med sine knivskarpe driblinger.

  At Nikes tiltvang sig så megen opmærksomhed gjorde også, at Hastrupskolens mange andre teknisk dygtige spillere fik masser af plads til at lave lækkerier, og allerede efter 25 minutters spil af første halvleg havde Nikes, Baran, Philip og Jonas gjort det til henholdsvis 1-0, 2-0, 3-0 og 4-0, og kampen syntes afgjort.

  Men i de døende sekunder af første halvleg skete der noget, som kunne have ændret kampens forløb: Vores keeper, Christian, kom lidt skævt ud til en bold, som hoppede over ham, og én af Skovboskolens angribere skulle bare trille bolden ind i det prisgivne mål. Desværre fik Christian lige fat i hoften på ham, så han i stedet blev revet omkuld, og dommeren var nødsaget til både at fløjte straffespark og trække det røde kort.

  Roni trak fluks i målmandstrøjen, men havde ikke en chance på det efterfølgende straffespark, som sikkert blev sat ind ude ved den ene opstander af Skovboskolens suverænt bedste spiller, Marcus Bo.

  4-1 ved pausen.

  Målet og udsigten til én mands overtag i hele anden halvleg gav selvfølgelig Skovboskolens drenge nyt håb, og de fik da også flyttet spillet lidt frem, men uden på noget tidspunkt at blive rigtigt farlige. I stedet løb Nikes kontra cirka midt i anden halvleg og scorede sikkert til 5-1.

  Hen imod slutningen fik Skovboskolens et trøstemål, da vores højre back, Laith, lige var en tur uden for banen med krampe.

  Men 5-2 endte kampen efter en imponerende og disciplineret indsats af drengene.

  Efter kampen fik Nikes fidusbamsen som et yderligere bevis på en storslået indsats.

  Skovboskolens trænerteam fortalte mig bagefter, at de undervejs i kampen adskillige gange havde stået og bandet hans imponerende præstation langt væk.

  I næste runde venter for begge holds vedkommende vinderne af kampene imellem Asgård Skole og Kirstinedalsskolen. Drengenes kamp er i 4. runde af turneringen, mens pigerne "kun" er nået til 3. runde.


  *Alle billederne er venligst udlånt af skolens unge super-fotograf, Marcus Dahm Olsen fra 9.a.

   
Ingen aktuelle nyheder