Hastrupskolen

VIGTIGT - Indmeldelse til Hastrupskolens SFO og klub skal ske på www.minpladsanvisning.dk

 • Thomas Helmut Kielgast den 26-10-2016
  INFORMATIONSAFTEN FOR KOMMENDE 0. KLASSE!

  Kære forældre og kommende elever

  Hastrupskolen holder informationsaften den 16. november 2016 klokken 17.00 på skolens lærerværelse.

  Der vil mellem klokken 17.00 og 18.00 være mulighed for at se skolens lokaler og møde de ansatte, som skal møde jeres børn den 1. april 2017, når de starter i sfo.
  Skolens ledelse vil på mødet fortælle om skolens liv, traditioner, faglige indsatser og vise en film om dagligdagen i børnehaveklassen. 

  Klokken 18.10 vil skolens sfo-leder vise rundt på sfo'en.

  Vi glæder os til at se jer.


  Med venlig hilsen

  Thomas Kielgast
  Skoleleder 
   
 • ikon
  Sune Asger Heilmann Hansen den 24-10-2016

  EKSTRA BLADETS SKOLEFODBOLDTURNERING


  Mandag den 24. oktober spillede Hastrupskolens piger endelig deres 3. rundekamp i Ekstra Bladets skolefodboldturnering. Dette var næsten halvanden måned efter, de havde slået Skovboskolen ud af turneringen i 2. runde.

  Grunden til det ekstraordinært lange spilleophold var, at en af de andre køgeskolers træner ikke havde kunnet tage sig sammen til at trække sit hold fra turneringen, så henholdsvis lejrskoler, brobygning og praktikker endte med også at komme i vejen og udskyde kampen imellem vores piger og Kirstinedalsskolen yderligere.

  Netop praktik var desværre også årsagen til, at den dobbelte målscorer fra kampen imod Skovboskolen, Emma Steiness, (som tillige er vores faste straffesparksskytte) ikke kunne spille med imod Kirstinedal. Super-ærgerligt, men hendes afløser, én af skolens allerstørste talenter, Sofja fra 5.c, gjorde det heldigvis fremragende. Fremragende var for øvrigt et ord, man kunne benytte om hele holdets indsats imod én af de absolutte favoritter til kredssejren i Sjælland Syd.

  Kun de første ti minutter af kampen havde Kirstinedalsskolen overtaget, men efter en mindre taktisk justering, hvor føromtalte Sofja blev sendt på banen på midtbanens venstreside, arbejdede pigerne sig langsomt, men sikkert ind i kampen – og dominerede ligefrem – især i halvlegens sidste ti minutter.  Faktisk havde vi allerede et kvarter inde i kampen bolden i modstandernes netmasker: Katrine fra 6.b modtog en lang aflevering, pillede iskoldt bolden ned og sendte den under Kirstinedalsskolens målmand og ind i mål. Desværre fløjtede dommeren offside få sekunder senere, hvilket i denne situation muligvis var korrekt. Det var det til gengæld ikke i en meget kampafgørende situation i slutningen af 2. halvleg - men mere om dette senere.

  For at gnide ekstra salt i såret kom Kirstinedalskolen tilmed foran kun få minutter senere: En hurtig 1-2-kombination satte desværre vores ellers rigtigt godt fungerende forsvar af, og så kunne én af Kirstinedalsskolens mange dygtige piger score uden nogen som helst chance for Laura i Hastrupskolens mål. Laura stod for øvrigt en fantastisk god kamp og var af samme grund også inde i billedet, da fidusbamsen skulle uddeles umiddelbart efter kampen.

  Trods den kolde dukkert holdt pigerne heldigvis hovedet højt, og kort før halvlegen blev fløjtet af, løb vores lynhurtige angriber, Rebecca, fra hele Kirstinedalsskolens forsvar og udplacerede stensikkert deres helt og aldeles chanceløse målmand. 1-1 ved pausen.  I 2. halvleg bølgede spillet frem og tilbage, og man følte, at sejren kunne gå til hvad side, det skulle være.

  Men ti minutter før slutfløjt skete der noget, som formentlig endte med at blive matchafgørende: Endnu engang modtog Katrine – i nærmest fri position ved målfeltets kant – en lang bold op ad banen. Én af Kirstinedalsskolens store forsvarsspillere stod placeret 5-6 meter tættere på målmanden, men befandt sig vel noget, der lignede 15 meter væk, og Katrine havde derfor frit løb imod målet.

  Men, men, men... HELT fejlagtigt fløjtede dommeren endnu engang for offside. Super-ærgerligt, for ti minutter senere fløjtede han også af, og pigerne skulle for anden kamp i træk ud i straffesparkskonkurrence. Her scorede Kirstinedalsskolen desværre usvigeligt sikkert på alle deres fem spark, mens vi brændte et enkelt – og er dermed ude af årets turnering.  Mikkel og jeg er dog sikre på, at vi i løbet af en to-tre års tid vil være at finde i minimum en kredsfinale, eftersom talentmassen på pigesiden i 4., 5. og 6. klasse er nærmest ubegribelig stor.

  Ekstra Bladets referent brillerede desværre med at udeblive fra kampen, så ikke alene fik pigerne ikke den obligatoriske sodavand, men Kirstinedalsskolen træner, Steffen, og jeg måtte også uddele et i første omgang "virtuelt" fairplay-håndklæde og en fidusbamse. Førstnævnte gik til Luna fra 9.a, som spillede en glimrende kamp i forsvarets venstreside, og sidstnævnte gik til den evigt angrebsivrige Katrine fra 6.b.  Cirka en time senere havde jeg Brian Rasmussen fra DBU i røret, og få minutter derefter havde han afsendt de to præmier med kurs imod Hastrupskolen.

  Allerede på fredag spiller Kirstinedalsskolen igen – og igen har de hjemmebanefordel. Denne gang imod Borup Skole.

   
Ingen aktuelle nyheder